Familie stamboom

In de loop der jaren is de mogelijkheid om je familie geschiedenis uit te zoeken een stuk vereenvoudigd. Door de digitalisering van archieven hoef je eigenlijk niet meer het huis uit om een grote stap te maken. Natuurlijk zal het bezoek van een archief soms heel verhelderend werken. Zelf ben ik een aantal jaren gelden begonnen met het uitzoeken van mijn stamboom. Mede met hulp van andere stamboom-onderzoekers heb ik een groot deel van mijn  familie kunnen achterhalen.
Wie gaat graven in zijn familie komt op zeker moment zaken tegen die niet of gedeeltelijk bekend zijn. Hierdoor heb ik van een aantal familieleden waar ik meer over wist een familieverhaal geschreven.

Het verhaal over mijn overgrootvader Johannes Paulus Klerks die in 1938 tragisch omgekomen is toen hij in Rotterdam is verpletterd door een omgevallen muur.

Een ander verhaal is iets wat bij mij niet bekend was en waarschijnlijk ook niet bij mijn vader is het verhaal van Magdalena van Eijk. Zij was een nicht van mijn vader. Ik heb er mijn vader nooit over gehoord. Mijn vader heeft mij verteld dat zijn vader geen broers en zussen had. Uit onderzoek naar de stamboom van mijn vader kwam ik er achter dat mijn opa wel broers en zussen had. Bij het onderzoek kwam ik er achter dat zij op 3 januari 1945 in Ravensbrück is overleden. Bij nadere bestudering blijkt het wel een bijzonder verhaal. Ze waren lid van de NSB, haar zoon vocht aan Duitse zijde aan het Oostfront en haar man heeft na de oorlog nog terecht gestaan voor de bijzondere rechtspleging. 

Reacties zijn gesloten.