Stamboom Van Eijk

Inleiding

Wie zich bezighoudt met geschiedenis van een stad komt op een gegeven punt bij de vraag waar komt mijn familie vandaan. Je ouders en grootouders kan je wel. Daarnaast nog wat ooms, tantes, neven en nichten maar dan houdt het wel op. Je gaat dan naar je herkomst opzoek. Genealogie of stamboom- onderzoek brengt je veel informatie.

Positief, negatief maar ook tragisch. Veel kinderen zijn vroeg overleden. In die tijd kwam dat vaker voor. De volksgezondheid was destijds veel slechter dan heden ten dage. Ik heb beide grootouders van vaderszijde nooit gekend. Mijn vader vertelde mij dat zijn vader mijn opa dus enig kind was. Echter toen ik zijn zee milicien boekje in handen kreeg las ik dat in geval van nood zijn broer gewaarschuwd diende te worden.

Van mijn moederskant heb ik beide grootouders wel gekend. Mijn moeder vertelde me dat een broer van mijn oma destijds de familiestamboom van de familie Wulfse had uitgezocht. Helaas is niet bekend waar dit is gebleven. Dit zou een welkome aanvulling voor mij betekenen.

Hierdoor ben ik me gaan bezighouden met stamboomonderzoek. Gelukkig tegenwoordig een stuk eenvoudiger door de digitalisering. Vooral nu op internet veel archieven hun aktes laten digitaliseren zodat deze voor iedereen beschikbaar komen is het eenvoudiger om hiermee te beginnen.

Een stamboom is nooit klaar. Je blijft ermee bezig. Eventuele interessante verhalen zal ik hier plaatsen.

 

Home